06-37421039

Hypotheek ABC

Alle vaktermen die met een hypotheek te maken hebben voor u uitgelegd.

Hypotheek Bibliotheek

Onderstaand vindt u een begrippenlijst op alfabet ,waarbij stil wordt gestaan bij alle termen waar u bij het aanvragen van een hypotheek mee te maken krijgt.

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Advies

Een hypotheekadviseur is u van dienst met hypotheekadvies. De risico`s worden met u besproken. Daarnaast wordt er gezocht naar een bank en een hypotheek die het beste bij u past.

Aflossen

Onder aflossen wordt verstaan het terugbetalen van de hypotheek. Hoeveel u maandelijks aflost hangt af van de hypotheekvorm die u heeft. U kunt ook extra aflossen al u dat wilt. Veelal is dat 10% boetevrij per jaar.

Aftrekpost

Sommigen kosten die u maakt voor de hypotheek kunnen afgetrokken worden van de belasting. Dit noemt men een aftrekpost. U kunt hierbij denken aan de advieskosten voor de adviseur, notariskosten en taxatie.

Appartementsrecht

Wanneer u een appartement koopt ontvangt u een aandeel in het totale appartementencomplex. Dit geeft u het recht om een deel van het gebouw zelf te gebruiken.

Akte van splitsing

Een woning wordt door een akte van splitsing verdeeld in verschillende woningen. Deze worden dan vaak afzonderlijk verkocht.

Alimentatie

Alimentatie is de vergoeding voor levensonderhoud voor uw ex partner of kinderen wanneer u gaat scheiden. Door partneralimentatie kunt u minder lenen voor een hypotheek.

Anti speculatiebeding

Bij een anti speculatiebeding mag u uw woning onder beperkende voorwaarden doorverkopen.

06-37421039